torsdag 19 maj 2011

Ny hjälm och en vacker bukett

Blir så trött på blåsten som aldrig stannar av, friska vindar och svag kuling på sina håll som SMHI uttryckte det igår. Blommande grenkvistar blåser av äppleträden och de stackars bina blåser åt fanders i sina försöka att komma åt blommorna. En vacker bukett utslagna syrener och gullvivor står på köksbordet och sprider god lukt i köket, alltid lika härligt.

Vanans makt är stor, i slutet av gårdags kvällen började jag meningen "har någon kollat om Ojja vill in?" men stannade på halva vägen, hon finns ju inte längre. Idag känns det bättre, nu har hon det bra, behöver inte lida över att hon såg så illa. På sista tiden var hon lite rädd för mattkanterna, okända föremål, olika trappor och var toabaljan står. Vi lade en stor stenhög på graven för plötsligt kom en stor vacker räv travande i skymningen på grannens väg. Vet att det finns gott om räv här men ser dem väldigt sällan, aldrig några kadaver längre i naturen heller. Räven är renhållningarbetaren nr 1.

Igår fick K besök från "jobbet" med en stor vacker blombukett. Han bjöd på kaffe å bakelser och det blev lättsamt prat om det mesta. Han har ju varit snart 28 år på samma ställe, är omtyckt, erfaren och en i den "gamla" gänget. Om allt går som det ska är han tillbaka den 7 juni, ca 6 veckors arbete och sedan semester i 5 veckor, toppen! Moped åker han nu varje dag, ny sadel har han beställt och den nya hjälmen kom igår. Det blev en hederlig svensk SIS hjälm så han slipper se ut som en "rymdgubbe"

3 kommentarer:

M sa...

K ser inte ut som en rymdgubbe längre - men däremot som en kanonkula, haha
Ska vi gå och bowla K?

Anonym sa...

Haha, sant, mycket sant :D

Anonym sa...

bra borjan