måndag 7 oktober 2013

Milda vindar

Idag är det lite grått men milda vindar. Jag kokar nyponsoppa och ser tillbaka på en underbar helg. I fredags for vi till närmaste stad och en kompis som har skaffat sommarhus nära en bukt av Östersjön. Underbara timmar i solen med kanelbullar och kaffe. Härligt sluttande tomt med fina äldre växter, 3 st hus och ett växthus. De har bara haft stället i ca 3 månader så det blir spännande att se det i vår när alla lökväxter kommer upp. 
I lördags var vi på sista "bondens marknad" för säsongen och det var roligt att titta på allt de sålde. Mycket var ekologiskt och det ligger ju i tiden. Bra för människan och naturen, lite sorgligt bara att de ännu ska vara så mycket dyrare. Men ju fler som köper ju bättre blir det. 
Söndagen blev en städ och tvättdag, provade den stora tvättmaskinen i tvättstugan och torkrummet. Det blev bara mattvätt då vi också hade några mattor kvar från huset som var i behov av tvätt. Smidigt och bra men jag kan tyvärr inte göra det själv för jag når i upp att hänga. Ibland är det väldigt skönt att vara två!
Plommon tomater från ICA blir så här fina om de får mogna!

Inga kommentarer: