måndag 2 juli 2012

Bara 2 st sommarmånader kvar.....

Nu har den 1:a dagen i juli tagit slut och det känns vemodigt för sommaren har liksom inte kommit igång här ännu.
Inte en dag över +25C i skuggan och igår hade vi sol och regn som vanligt. Grundvattnet måste vara skyhögt här hos oss då det faktiskt börjar lukta sumpmark i trädgården. Det har blåst en del men det torkar liksom inte upp mellan skurarna. Hänger jag tvätt ute lämnar mina fötter blöta fotspår i gräset fast det inte regnat just den dagen. I växthus och jordkällaren är golven fortfarande blöta efter regnovädret som gav ca 60 mm för några dagar sedan.
Röda vinbär hos min son i stan´
K tittar på en nyare Steven Seagal film på tvn och den driver mej sakta till vansinne. Det skjuts nästan hela tiden, saker går sönder och det skriks nästan lika mycket. K har inte ljudet på särskillt högt men sådana ljud tränger igenom, hörs liksom alltid ändå. Meningslöst våld som jag ur nöjes synpunkt vägrar titta på, det gör mej bara arg. Just nu finns det nämligen flera saker som lätt gör mej upprörd och ilsken.
Det finns för få sommarjobb för våra ungdomar och en del ungdomar får alldeles för bra betalt för sina sommarjobb.
Det finns ungdomar som har upp till 5 st sommarjobb...... varför.........till vilken nytta?
Barnfattigdomen har aldrig varit så hög som nu, jag pratar om familjer där bägge föräldrarna jobbar och det inte finns alkohol eller drogproblem. 
Inte så svårt då att förstå hur barn har det med bara 1 st förälder som dessutom kanske är arbetslös, ännu värre?
De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare...... 
Vad gör samhället, vad gör vi människor, ingenting? 

Inga kommentarer: