lördag 21 december 2013

Vintersolståndet

Nu är klockan över midnatt och idag den 21:e december är det vintersolståndet. Det är väl värt att fira att nu vänder det och blir ljusare igen? 
När vi vaknar blir det en lång frukost i sängen och sedan väntar massor med roliga saker inför julafton. Julklappar är något som inte finns med på vår lista. Några småsaker blir det som tack för hjälp och uppskattning men det kallar vi inte julklappar. Det finns inga barn att glädja i familjen och så har vi inte råd med julklappar alls. Visst kan det kännas sorgligt men köphetsen lär slå alla rekord i år också. Det jagade uttrycket som ses i mångas ögon just nu slipper vi. 
En liten tur till Systembolaget blev det igår innan det blev långa köer. Jag blev förskräckt över alla fulla korgar och kände mej väldigt illa berörd. Varför dricker vanligt folk så mycket vid en större högtid?
Normalt tycker jag mycket om att titta på vackra förpackningar och flaskor. Nu skyndade vi in och kom ut ganska snabbt. Med en 75:a Blossa starkvinsglögg och en putte OP Andersson. Det räcker bra åt oss två hela julen fram till nyår!

Inga kommentarer: