måndag 18 april 2011

Jobbiga vårvindar och marängtårta

Så tog då även denna helg slut och den blev betydligt kallare och blåsigare än förväntat. Där jag bor är det ju väldigt mycket "slätt" fortfarande och det är underbart med verkligt ljusa sommarkvällar och nätter som det blir med bara lite skog. Det blåser mycket mera sedan ett par år tillbaka, troligen miljöpåverkan och just vind kan trötta ut en så in i norden. Kratta gamla fjolårs löv är inte att tänka på eller sålla kompost är också ogjort arbete, det kommer tillbaka på nolltid och ofta rakt upp i ansiktet. Temperaturen har hållit sej mellan +11-14 grader dagtid och runt +5 nattetid. Efter 3-4 timmar ute fryser åtminstone jag ganska snart då jag kommer in fast jag varit igång nästan hela tiden ute.

K har tagit en promenad varje dag, i lördags gick han strax över 3 km med en lång uppförsbacke, ganska jobbigt och i söndags strax under 6 km i lugn, lagom takt. Han tycker det känns bra men tycker att han känner lite smärta i höger lungspets ibland och ska rådfråga Thorax om det. På onsdag ska han åter och kolla vätskan i hjärtsäcken, det hade varken ökat eller minskat sist. K tycker också han spottar mycket slem på dagarna från lungorna men troligen ska det vara så en tid.

Kyckling vårrullar med tomat + stark sås stod på menyn o härlig marängtårta med färska jordgubbar och mango som M fixade till åt oss ;0}

Inga kommentarer: