torsdag 7 april 2011

10 st Astrid = 1 st Ingmar


Blåsippor på RiL
Läste just om de som ska pryda Sveriges nya sedlar, beslut av Riksbanks fullmäktige 6 april 2011. Astrid Lingren - nya 20:an, Evert Taube - nya 50 lappen, Greta Garbo - nya 100 lappen, Ingmar Bergman - 200 kr, Birgit Nilsson - nya 500 kr sedeln och Dag Hammarskjöld - nya 1000 kr sedeln.

Absolut toppen tycker jag, äntligen jämställdhet på sedlarna, 3 kvinnor och 3 män. Visst speciellt Selman kanske blir saknad av många men det är kanske roligare med en Astrid för barnen!

Dosan som räddar liv

Sjukt jobbigt i dag med vindbyar av storm karaktär, vill så gärna jobba i trädgården när naturen börjar skifta i ljusgrönt men det funkar liksom inte!
Vi var och hälsade på K på Thorax igår, han såg ganska pigg ut nu, är uppe går ganska mycket för att få igång cirkulationen. Att äta smakar också bra men sover gör han fortfarande mkt oroligt. K har konstaterat att det är ganska varmt på salen och han är ju van vid lägre temperatur hemma när han ska sova. Bättre svalare och att lägga över sej en extra filt är ju vad som gäller "hemma". Idag hade svullnaden gått ner lite i händerna men K har fortfarande ca 7 kg vätska han konkar runt med till sin egen vikt på 71 kg. CVKn är borttagen och han bär en käck väska över axeln med en dosa i som är kopplad till hans operationssår. Den talar om hur han mår och de kan bla. sätta på en pacemaker där ifall det skulle behövas, han kan inte heller "rymma" från avd, då tjuter dosan. Tampur madrass och eldosa för sängen är dock inte så ovanligt, bra för kroppen även om K har starka magmuskler säger sköterskorna. Imorgon besöker vi honom igen så det blir lite fart på avdelningen!
Sängdosan

Inga kommentarer: