söndag 2 december 2012

1:a söndagen i advent

Den är sen kväll och bistert kallt. På något sätt kallare än normalt fast det inte blåser. Kanske beror det på att det kom så mycket vatten innan snön så allt är mättat och håller på att frysa till ordentligt.
Läste idag i julkalendern från ICA följande
"Ljus i varje hus" lucka nr 2
Förr gick många i julottan.
För att visa vägen till kyrkan tände man ljus i fönstren.
Förmodligen är det därför vi svenskar tänder adventsljusstakar i december.
Vacker malmkrona i min älsklings kyrka
K och jag har varit i kyrkan som vanligt på adventsgudstjänst. Kylan gjorde att vägarna inte var så hala, det funkade bra att cykla. Vi har ju bara lite över 1½ km dit och det är så fint i kyrkan i december. Säkert över ca 70 personer i kyrkan + gamla kören och barnkören. Frostiga fönster och mycket varma ytterkläder, lite pudersnö i luften, så vackert. Efter gudtjänsten adventsfika i församlingshemmet som vanligt. Vi tycks uppskatta det mer och ju äldre vi blir, kanske för att vi träffar kära människor vi känt sen många år. Vi ses inte så ofta numera nästan bara i kyrkan för det flesta har många järn i elden när de blir gamla idag och är krya.
Ska strax värma den stora "vetekudden" i micron, som en värmeflaska för jag blir lätt kall om hand och fotleder i vintertid. Imorgon börjar vecka 49.

Inga kommentarer: