onsdag 28 november 2012

Och ute snöar det.....

Jag skurar trappa, 12 st trappsteg, med linoljesåpa för att det är en väldigt gamla trappa med skurbräder. Ute snöar det sedan mer än 12 timmar, lovikavantssnö..
Tjocka rejäla bräder på trappstegen som ska räcka flera generationer, mjuka och lena mot fotsulorna. Tänk att det behövdes en vända till Prag för att fatta vilken skatt som låg dold under de målade linoleum mattorna i hemma trappan. På det gamla fint renoverade hotellet i Prag löpte långa bevarade trätrappor till varje våning. Inte lika höga trappsteg som hemma i huset men så himla vackra. Omskötta och välbevarade hade de klarat kriget bra också. 
Ovanligt ljust inne, måste bero på att det är så vitt ute och på spisen kokar en stor gryta gul ärtsoppa. Måste le en smula för kombinationen såpa och ärtsoppa är inte så värst god, luktar ingrott trapphus i stan´ När ugnspannkakan gräddas blir det nog bättre, lite torsdag fast det bara är onsdag.
Fint att få trappan klart nu innan december, för skurar den göra jag varje vår och höst. Linoljan bevarar trät och håller smutsen borta, bara att sopa den ibland. Tycker om att skura men att vrida ut lintrasan är mitt största problem. Har väl aldrig fått in den rätta knycken och så har jag nog ovanligt små händer. Tar lite längre tid bara innan trappan har torkat och tänk, det snöar ute fortfarande! 

Inga kommentarer: