fredag 5 augusti 2011

Tapeter och bara "lite" semester

4:e dagen med varmt väder och solsken, sommaren visar upp sin bästa sida. K åkte tidigt och hämtade tapetrullar och lim och jag passade vid tåget, bäst att utnyttja dyngs kortet maximalt. Tog en tur till Krokek och tittade till morsan och farsans grav. Välbehövligt då alla rosor blommat över men de vinröda liljorna blommade vackert fortfarande. Hoppas på lite rosknoppar igen efter klippning, vackert också i september.
Väl hemma beställde vi hämt pizzor och blev tvärmätta innan de tog slut, inte så mycket hunger när det är varmt.
"Det är såsen man blir tjock av, sa flickan"
På eftermiddagen tröskade bonden åkern utanför, typiskt då K just strukit sista strykning på fönster och fönsterfoder. Han sa många fula ord och fick plocka massor av bös som fastnade i färgen, det kallas maximal otur! Annars är K rätt nöjd, han hann såga och spika fast innerdörrs fodret till jordkällaren. Bara några strykningar i svart kvar, klart. Innerdörren har han redan provat och den funkar bra på plats, fattas endast ny haspel. På måndag börjar vi med hallen för vädret ska ju bli mer ostadigt nu.

Det är ju semester tider och jag skrattade gott åt en gammal kompis ord i kväll. Han har tusen järn i elden och kan också göra det mesta men orkar högst med 1-2 dagar semester åt gången. Allting är så roligt, varför vara ledig?
Han var på kusinträff och någon frågade vad han gjorde nu för tiden?
- "Jag är prostituerad" svarade han då, "jag får ju betalat och hjälper alla med allting"

Inga kommentarer: