lördag 13 augusti 2011

Höstfärger och glögg

Solig dag med mörka molnstråk och framåt 17-tiden ikväll, fredag, höstaktig luft.
Solen har redan börjat stå lägre ner på himlen, de stora björkar skuggar redan mer av tomten igen. Kylig kväll efter solens nedgång och under +10C nu i natt. Hoppas på lite mer värme nu när skolorna börjar som vanligt.

På torsdagen var vi på trevligt besök ute på landet utanför Norrköping, 27 års sedan jag var där, fortfarande välbekant och rart. Innan blev det en bukett blommor, gerbera och rosor i höstfärger på farfar Eriks grav, så vackert.

Glögg på svagdricka och öl
Nu har det börjat lukta glögg på övervåningen och det är en trevlig lukt inte bara till jul. Just nu tröttnar jag inte på den för den är frisk och annorlunda innan värme element och brasor är igång.
Fortfarande plockar jag mullbär, vilket bra träd det är, bären mognar inte lika fort men är större i storlek nu. Körde dem som vanligt i blendern med kefir och några skedar rörocker, kalasgott.
K tvättar och målar nu varje dag, först rökgrått inne och svart lackfärg utomhus. Mycket jobb med tapet nerrivning men bra då det varken är svettigt eller tungt ;o) Åter lördag, trevlig helg!

Inga kommentarer: