fredag 3 mars 2017

Traska i regn och blåst

När det regnar på tvären och fönstren åt både söder och norr är dyblöta. Då tycker t o m jag att det är lite väl jobbigt. Visst, grundvattnet är fortfarande på jättelåg nivå men lite regn lär inte ändra på det ett dugg! 
Hallå, det är iallafall fredag och nästan helg, härligt!
Vi köper med oss lunch från Sol och Ris, vietnamesiskt o thailändsk mat, tittar på herrarnas stafett och latar oss riktigt skönt.
Jag hittar en planta i en blomkruka. Den är så liten och tunn. Den växer i en stor kruka under en benjaminfikus. Vad kan det var för något? Ser lite grann ut som en citrusplanta men luktar inte så. 
Hur förökar sig fikusar då? Genom frön? Kan ju vara en planta från fikusen. Kan ju ha följt med jorden också. Ska bli spännande att se vad det blir. Just nu drar den vatten innan planteringen i en liten kruka.
- Ge plats, jag vill opp, sa Rabarberknopp, han svällde av styrka, han glödde av hopp.
Det är roligt att få se att rabarbern är på väl upp i trätunnan på balkongen. 
En ynklig planta från Hemköps grönsaksavdelning. Trodde den skulle dö men efter någon vecka kom nya blad. Hela sommaren bodde den i en ganska stor kruka ute, fick gödsel och vissnade ner i oktober. Fint att se att den klarat vintern. Nu fick den en lerkruka över sig som skydd mot solen. En skön liten vårhälsning 😻

Inga kommentarer: