onsdag 8 mars 2017

Och så kom snöplogen

Ute har det varit is och snö sedan i går kväll. Igenisade bilar, kallt och snöplogen har kört några ggr. Här i mitten av Östergötland är det första gången för i år. Mycket lampor som blinkar och mycket dunder. Kul att de äntligen fick använda sina plogar så de inte "beckar" igen!
Nu skiner en blek sol, det är snart + grader och takdropp 😉
- Internationella kvinnodagen och min egen lilla fröken är mycket alert och ser på fåglarna genom fönstret. Hon blir 14 år någon gång i maj, är lite kräsen, sover lite mera men ett härligt sällskap här hemma.
Tomatplantorna som får extra ljus om kvällarna har inte dragit iväg som vanligt utan växer bättre i år. Lagom svalt är det i klädkammaren också. 
Då min ICA butik har halloumiost från Fontana billigt, 20 kr/bit, den här veckan blir det vegetariskt i dag. Jag ska göra Morots & Halloumibiffar i ugnen. En favorit med ägg, morot, halloumiost, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar. Tillbehör blir potatis och sås på stuvad Malabarspenat .
Den odlar jag själv på fönsterkarmen. Den älskar värme och hatar kyla. Fröna gror sakta men plantorna kan övervintra. Tjocka blad och ett klättrande växtsätt, går bra att äta rå också. Smakar verkligen spenat!

Inga kommentarer: