söndag 17 november 2013

Om gamla saker och om brandkåren

Det är sen söndag kväll, K gick till sängs vid 22 tiden och sover gott. Han behöver 6 timmars sömn när han jobbar morgonvecka annars funkar han inte.
Jag har just tagit en kopp gammalt örtte från en oöppnad påse jag hittade bland våra flyttlådor och så micrade jag några mackor. Det är verkligen nostalgi fast örttet var inget vidare. Helgen har varit lugn och avkopplande, mycket plock hemma men det har varit bra plock. 
Vi ha tvättat mattor som vanligt i stora tvättstugan och nu ska vi testa att lägga en stor matta under köksbordet. Lite mera ombonat och inte sååå mycket ekparkett. Vi har tittat över våra advents saker, det kan ju vara bra för om 2 veckor är det redan advent. Vår nya utomhus belysning för julgrannen är puts veck, troligen kom den inte med hit, bara att köpa en ny alltså. En liten gran på balkongen vill vi ha men ingen inne. Tyvärr kostar allt pengar som vanligt. Det är lite känslosamt att plocka bland älskade gamla saker men också skönt att kunna skänka bort många saker. 
Vi kan ju inte ge något åt katastrofens offer, vi pusslar varje månad med de pengar K tjänar för att de ska räcka. Jag säljer lite grann men det blir aldrig något över. Någon klok person sa; - har du inget över att ge kan du alltid tjata på någon annan så den gör det istället! 
Nu är det gamla huset vi hade som granne på landet nerbränt, även det kraftiga stora uthuset. Brandkåren från Linköping fick öva och det fungerade tydligen utmärkt. Bara att gräva bort skräpet som blir kvar, enkelt och smidigt. 2 st stora fina enplanshus med dubbelgarage till varje ska byggas där snart. Det är nya moderna tider nu ute i vår gamla by.

Inga kommentarer: