måndag 4 juni 2012

Någon joxar i gräset.....

Så vi fick alla tujorna i backen, K grävde de flesta hålen och jag bar, höll plantorna raka och trampade till runt varje planta. Ganska sinksamt arbete som gav mej en trött rygg men oj vad det kändes skönt när det blev klart.
Regnet hängde i luften, temperaturen var under +10 hela dagen, då var det skönt att jobba sej varm. Irriterande bara att behöva sätta igång el-element så vi brassade med ved och öppen brasa inne idag också. 
Den här gynnaren fick jag se under mitt munkplommon träd idag. Helt klart en bålgeting hona men vad sjutton hade hon för sej? Kanske tuggade hon torkat gräs till sitt nya bo? Hon flyttade sej i en radie på 5 x 5 cm i flera timmar och de är ju fridlysta så jag lät henne hållas. Att de käkar upp bin är väl inte så bra men någon fiffig funktion har de säkert i naturen iallafall.
Även blåmes ungarna tog sina första flygturer från holken på norr-sidan, lite dåligt väder och blåst spelade ingen roll. Så rart att titta på och inte en katt som fattade vad det var frågan om!
 

Inga kommentarer: