söndag 5 juni 2011

Svettig morgon och igelkottsprat

Efter en ovanligt varm gårdag vaknade jag strax efter kl 8 i morse med svettdroppar i pannan. Solen skiner, himlen är blå, vad finns mer att önska sej en ledig söndag?

Jo jag vet, att en igelkott kommer spattserande i trädgården igen. M som har varit snorig och hostig i ett par dagar nu vaknade i morse av sin hosta. Hon gick ner och tog sej frukost och berättade för oss senare att hon både sett och fångat en igelkott på bild. Bra att äntligen få bekräftat att det är igelkottsbajs jag sett i trädgården. Vi har inte haft igelkottar i trädgården på flera år så det är trevligt att den är tillbaka. Grodor och ödlor har vi många av, mest varje dag räddar vi undan någon, annars blir de nya leksaker i katternas klor.


Varmt och skönt har det varit i flera dagar nu, nästan tropisk värme igårkväll men idag är det lite svalare och det är bara skönt. Idag ska vi beställa pizza för ingen har lust att laga mat och det finns alltid saker att göra ute. Imorgon ska vi smaka vår egen sallat som vuxit sej stor och fin, kanske med pasta?

Första stupränne krukan är på plats för året innan den börjar blomma med vit lavendel "Ellegance Ice"

Inga kommentarer: