söndag 26 juni 2011

Fläderblom och jordgubbar

Efter midsommardagens regn, uppehåll, regn, uppehåll, regn..... ler solen åter från en blå himmel med några enstaka moln, underbart! Passade på att sätta fläderblomssaft igår då ett 25-tal fläderblommor var utslagna samtidigt. Skickade K att knipsa av dem då han når högre upp och fläderbusken är gammal och ganska hög. Inga rapsbaggar i blommorna just nu vilket är ovanligt men ett mkt bra recept jag fått av min syrra. K tycker inte om saften men den är god att dricka när det är varmt och trevlig att bjuda på med is.
Senare idag måste jag plocka jordgubbar, det lyser rött överallt i landen, de är tidiga i år. Vi smakade på en ½ L på midsommarafton till glassen men idag blir det säkert minst 2 L. Så himla härligt med egna jordgubbar och många olika sorter också så smaken är alltid något extra.
Jag gjorde en ny efterrätt i köket på förmiddagen och sedan började brandvarnaren på övervåningen tjuta som besatt. Tjock dimma i hela köket, smör, farinsocker och havregryn är ingen bra kombo. Efterrätten består av rabarber kompott, vispad grädde och havre topping. Toppingen skulle gräddas i ugnen men det var ingen bra idé, gjorde den i en teflonpanna på spisen istället. Betydligt bättre resultat med omrörning hela tiden istället, blev lite som kolaknäck.

Inga kommentarer: