fredag 24 juni 2011

En vanlig Midsommarafton

Vaknade till blå himmel utan ett moln och strålande solsken vid halvsju tiden men nu är det åter som en vanlig midsommar. Blåst, nästan igenmulet och ev lite regn på gång.
Jag tog upp färskpotatis från mina hinkar i växthuset och kan inte vara annat än nöjd. Nästan lite väl stora men många, räcker säkert till 2 st kok. En vacker och annorlunda bukett köpte jag igår för midsommar. Där finns mörka solrosor, cremefärgad fresia, vita prästkragar, gulmåra, lavendel och olika sorters vackra blad. Blommor helt i min smak, lite ovanliga tillsammans och kvinnan som bundit dem är naturligtvis inte av svenskt ursprung. Hon har en liten trevlig blomsteraffär i Norrköping nära city med härlig inredning och fina blommor.

K klipper gräset för fullt just nu för det ska vara fint hela midsommar helgen och det har ju vuxit något otroligt den senaste veckan. Vi har säkert fått över 100 mm regn så nu vill vi bara ha solsken. Första semester gänget börjar sin semester nu på måndag. GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOP!

Inga kommentarer: