söndag 9 oktober 2011

1:a frostnatten i höst

Söndagkväll, åter slut på weekenden. Lördag o söndag har varit städ dagar i trädgården, massor att tömma och plocka in. Troligen också sista gräsklippningen, ev en lövsönder klippning senare i månaden. Nu står bara ett bord kvar ute av trädgårds möblerna, det ska ner i jordkällaren. Eftersom det är stort och av plast passar det fint som avlastningens yta där.

Lite frustrerande att spisen slutade fungera lagom när middagen var klar i lördags, färska kycklingdelar, potatis och rotfrukter. Ett litet poff, bägge 16 amp. säkringarna trasiga. Vi lät ugnen svalna och trodde nog att det skulle funka igen. När M kom hem senare och när hon slog på inre plattan på hällen gick åter en säkring. Bäst att ringa en elektriker imorgon för något sorts överslag måste ju vara. Det är ju en varmluftsugn också så det är kanske något där som lagt av. Spisen är bara lite över 2 år så det är jäkla tråkigt. Känns onödigt jobbigt med ännu en räkning efter avloppsgrävningen.


Något som ÄR kul och positivt är det nya kökskomposteringen jag skaffat. Har alltid komposterat allt matavfall från hushållet sedan jag köpte hus för 35 år sedan men det här är nytt och väldigt intressant. Lite typiskt också att det är en japan som utvecklat systemet. Världens mat-sopor måste tas om hand på ett vettigt sätt.och åter bli näringsrik mull annars drunknar vi i dem ;0} Lovar att återkomma med rapporter om hur den utvecklas under bloggen Trädgården.

Inga kommentarer: