onsdag 2 december 2015

Försäkringskassepapper

Vilket långt ord, tror det går att skriva som två ord. Det är vad K och jag fyllt i idag, den 2:e december, försäkringskassepapper,
Inte bara det, K har provcyklat också för att känna hur hans knä känns. Börjar i morgon efter sjukskriven men åker ju moppe och behöver inte anstränga sina knän. Det kändes stelt och ovant, tyckte han.
Det där med papper är bland det värsta K vet. Fast det går bra att fylla i dem via datorn tycker han inte om konstiga frågor. 
Han tycker hans bägge läkarintyg säger allt om varför han varit hemma och sjukskriven. Sedan visade sig att hans inkomst låg kvar på 2010 års nivå. Det behövdes ändras också. Har för mej att senaste gången han gick sjukskriven var i april 2011 efter klaffoperationen.  
Han använder datorer varje dag på jobbet men är väldigt sällan sjukskriven. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar för sjukpenningen att trilla in på kontot. 14, 21 eller 30 dagar? 
Mulen dag utan nederbörd, blir säkert runt nollan i natt också.
I klädkammaren tror fikonträdet det är VÅR. Det fick ny jord i september då jorden var som cement. Fast ingen värme är på slår blad ut och nya fikon bildas, heltokigt!

Inga kommentarer: