tisdag 13 oktober 2015

Rödbetsmarmelad

Klart mörkaste morgonen den här hösten så här långt. Trodde det aldrig skulle bli ljust. För nu är det höst, inget snack om saken.
Igår gjorde jag rödbetsmarmelad på mina stora döttrars begäran. Min äldsta dotter köpte t o m några burkar på Lagerhouse för att serveringen gör mycket för ögat. 
Gjorde samma sorts marmelad när vi flyttade till stan 2013 och den är absolut toppen. Lite bökig i början men sedan sköter den sig självt på spisen. Här kommer receptet: 
750 gr ekologiska rödbetor - duger bara hos mej, fint rivna
1 rödlök - tunt skivad 
1 dl vitvinsvinäger   
3 dl strösocker   
½ tsk salt   
1 msk skalad o riven ingefära 
1 lime, pressad, bara saften   
1 lagerblad 
Blanda ALLA ingredienser i en rostfri 3 l kastrull. 
Koka upp och koka på svag värme i ca 1 timme 
Häll marmeladen i rena glasburkar och förslut med lock 
Passar utmärkt på ostbrickan med chèvre och valnötter 
Eller som tillbehör till nötkött - Njut!

Inga kommentarer: