onsdag 1 april 2015

Tacopaj med smördegs lock

Idag har jag bakat de godaste skorpor jag smakat i hela mitt liv. Har ätit massor av olika sorter genom åren och bakat också såklart. 
Vad som gör de här outstanding vet jag egentligen inte. Mycket smör och de olika sakerna i kombination kanske. Viktigt är att det är strukna mått också. Inte en nypa hit och dit eller lite på en höft. 
Nu var det ju tacopaj det gällde i kväll, här kommer receptet.
500 gr nötfärs eller 300 - 400 gr vegofärs   
1 påse tacomix eller egen blandning
1 dl vatten   
1 burk tacosås, gärna medium   
1 st liten burk majs eller champinjoner   
200 gr riven ost, gärna gratängost   
Smördeg på rulle eller fryst smördeg i ask   
Stek färsen i lite smör eller olja och blanda sedan i tacokryddan. 
Häll i vattnet och låt puttra tills vattnet kokat bort. 
Lägg i en smord form, häll över tacosåsen och majsen eller svampen. 
Strö över den rivna osten. 
Rulla över smördegen så den går ner vid kanterna och snitta 4 st snitt i degen så luften kommer ut. 
Pendla gärna med ett uppvispat ägg innan du sätter in formen i ugnen. 
Grädda pajen i mitten ugnen på 225* i ca 20 minuter. 
Servera valfri sallad till. 
Räcker till 3 hungriga vuxna eller 1 vuxen och 3 barn.

Inga kommentarer: