söndag 30 september 2012

Skyfall och rent vatten

Om bara ett dygn har vi 1:a oktober och jag sitter här vid datorn och funderar. Ännu har vi inte haft frost här men i Spanien har de översvämningar på grund av stora skyfall och flera människor har dött. Då känner jag mej liten och förskräckligt gnällig som klagar över allt regn vi fått nu i september. K skrattade och sa idag att vår dricksvatten brunn inte hade varit så full som nu de senaste 15 åren. Det går att se vattenytan genom lilla hålet i brunnslocket. Låter lite underligt kanske med förr hade vi 3 st tonåringar som duschade och blaskade vatten både bitti och sent. Tvättmaskin användes också betydligt oftare med 6 st personer hemma och så har vi inte använt en droppe vatten till vattning i trädgården i sommar. En bra vattenåder går till den gamla grävda brunnen, den saken är klart!
Vi trottsade regnet K och jag, plocka ner alla hasselnötter vi kunde se på nötbuskarna. Nu ska de torka så höljet lossnar, blir nog nöt kakor till advent eller jul i år.
Även fikonträdet fick komma in i verkstaden idag, där står det svalt tills lite tilläggsvärme sätts på i november.
K har klippt gräs i fredags och nu hoppas vi på uppehåll och lite sol för söndagen. Jord ska ösas, ved ska sågas, mera gräs ska klippas och växthuset ska börja städas ut. Typiska höstgöromål för oss på landet och för de flesta husägare ;0)
Så är det då dax att att plocka undan trädgårdsmöblerna, det känns alltid lite vemodigt och sorgligt. Då vet man att vi går mot mörkare tider men ett litet bord och två klappstolar få stå kvar ännu ett tag. En te eller kaffemugg, vila för ända o rygg, behövs alltid i den grå fuktiga höstluften. 

Inga kommentarer: