onsdag 1 augusti 2012

Ta 3 betala bara för 2

Har varit lite låg ett par dagar, det känns som jag har någonting i kroppen som behöver "rätas" till liksom. Trött och frusen, känslig för drag och ont i vissa leder nästan intill skelettet men ingen feber. Började dagen med te och honung vilket ofta får mej på bättre humör. Ute är det fortfarande daggvått fast det blåst ett par timmar, åter fuktig luft som gör att tvätten torkar väldigt sakta fast solen skiner. Idag känns det ute som när skolorna börjar, inte höst men som att sommaren snart är slut.
En pytte liten krukros som fick nytt liv i mitt växthus
I lördags var jag och lillkillens mamma på stort utomhus loppis, både baklucke och bords loppis i en annan stad. Där är det ganska billigt att stå som säljare. 150 kr för 4 m bord, 50 kr till för varje m extra. Vi tog med oss ganska många olika grejer eftersom vi inte visste vad som sålde bäst. Det är nog så många gör, letar i källare o förråd, alltid finns där något som annars kommer att kastas bort. Ett bra tänk, återvinning och några 100 lappar extra till matkassan i semestertider. Jag tycker det är himla kul att studera människor, både de som säljer och de som köper. Att gå upp tidigt på morgonen är väl det som är jobbigast, restiden likaså men annars är det ganska trevligt. Något som dock stör mej är kvinnorna med utländsk bakgrund som hela tiden ska/måste pruta. Är priset satt till 2 kr vill de betala bara 1 kr, ta 3 st betala för 2 st osv. Barnkläder och skor/stövlar kan det vara stor skillnad på, väldigt fina och väldigt slitna. Ändå vill de flesta vuxna inte betala många kronor för de fina fast de vet att vad de normalt kostar ute i affären. Lillkillens mamma hade med sej bl.a 2 st par kanonfina snickarbyxor i denim som hon ville ha 20 kr/st för, det var för dyrt! Gummistövlar, knapp använda, fick hon sälja 10 kr billigare och de fina skorna hon satt priset 40 kr på fick hon tyvärr ta med hem igen.
Jag sålde Barbie dockor, mitt gamla lager som var kvar, några nya pyssel skrin, nya trosor och en del andra saker. På lördag åker vi en sista gång för att kränga lite andra saker om det funkar. Förra lördagen var det lönehelg, nu hoppas vi turisterna hittar oss och på att vi får en solig, skön dag utan blåst.
Ps  Jag köpte en köksklocka, det var väl genomtänkt och inget impuls köp! Ds 

Inga kommentarer: