lördag 10 september 2011

Titta Rosi, mein Bagger!

Åter fredagkväll och ganska tyst, M gick och lade sej tidigt och K sover redan sedan ca 45 min. Båda var ganska trötta och K ska jobba extra i morgon, lördag. Bra med lite extra kulor nu när vi ser hur pengarna bara "rullar" iväg. Alltid lite oroligt en tag också om det blir någon extra kostnad för något oväntat. I morse var grävarna igång vid 7-tiden och jobbade nästan fram till kl 17. Stora grävaren står kvar över helgen då de inte är klara med infiltrationen ännu. Snacka om tur med vädret just nu!



Kommer ihåg en rolig händelse då jag var i Tyskland i slutet av 1960-talet och det fanns en liten grabb på gården som var ca 2 år. Han var fullständigt tokig i grävmaskiner som heter Baggern på tyska språket vilket innefattar många olika sorters grävmaskiner. Hans föräldrar blev i slutet av sommaren tvungna att köpa honom en leksaks-grävmaskin i plåt och de var inte lätta att hitta. Lyckligare grabb fanns nog inte just då i hela världen, han sov med den också i sängen. Om någon trodde att han skulle sluta ropa bagga, bagga mest hela dagarna, den trodde fel. Självklart var det ett av hans älsklingsord då ordförrådet var begränsat pga åldern. Armin som grabben heter körde verkligen grävmaskin ett litet tag senare i livet och hans pappa blev borgmästare men det är en annan historia ;0}

Det ska bli solsken hela dan' imorgon men nu ska jag läsa lite i nya numret av "Gård&Torp - för dig som älskar gamla hus" i sängen. En super trevlig tidning jag verkligen kan rekommendera.

Inga kommentarer: