tisdag 13 september 2011

Korsdrag mellan öronen

Sicket blås, herre jä...r vad det fortfarande blåser! Trist, tråkig dag med en och annan solglimt och vinden är iallafall inte särkilt kall. Tände en brasa i kakelugnen, den första sedan i våras och det är lite ovanligt. När det regnar på sommaren kommer det nästan alltid en dag/kväll som är kall och ruggig men tydligen inte nu i somras :D Ljuvligt skönt med flammande eld men blåsten drog in lite grann av röken, lukten påminde lite om majbål i naturen.

2 dagar utan grävarna som har flera projekt på g samtidigt, längtar efter att det ska bli färdigt nu. Tekniska Verken tömde över 4 kubm* i måndags morse men brunnen lär inte vara tom innan den ska fyllas igen med jord.


Idag blåste en del av de höga majsplantorna sönder så det var bara att skörda på stört. Fina kolvar, inte så stora men ganska många. Hoppas de resterande också utvecklas innan första frosten, värmen finns ju kvar ännu. Blev även tvungen att binda upp hösthallonen som är fulla av både bär och kart. Humlorna hittar tydligen blommorna smidigt, de måste ha en fin lukt med bra dragningskraft på just bin

Inga kommentarer: