söndag 18 september 2011

Sommarens sista ros.....


Vacker ros på fars och mors grav
Ute regnar det nu i kväll kopiöst men det började med ett stilla duggregn vid 18tiden. Passade då på att höstgödsla alla fruktträd, ett 10-tal eftersom jag sett väderleks rapporten med rikligt nederbörd. Ingen frost här de senaste nätterna med månsken så det dröjer ett tag till innan kalla hösten känns på riktigt.

"Avloppsbaljan" är på plats och i trädgården är det kakkamojjs fast de jämnat lite och schaktat till nästan all jord. Bara det sista i morgon typ sista gruset bort och diket ska öppnas upp igen.

Mörkret börjar smyga in på knutarna tidigare och tidigare, 1:e oktober tänder jag fönsterlampan i torkrummet igen. Det är ett hemtrevligt ljus som behövs här ute på landet i mörkret den kalla årstiden.

Det blev 2 st olika äpplekakor i helgen, den första med saffran och madelmassa och den andra med keso och hasselnötter. Nästan lika goda men den med keso var saftigast. September är verkligen äpplekaks månaden för mej för svenska äpplen är godast i hela världen i just kakor.
I morgon ska K hämta 1:a matkassen från ICA som vi ska testa, vi valde inspiration då den innehåll mer grönsaker och bättre råvaror. Det ska blir jätteroligt att testa recepten då det alltid är trevligt med ny mat. Hur himla lätt blir det inte trist och tråkigt när fantasin tryter ibland?
Kesoäppelkaka

Inga kommentarer: