måndag 9 april 2018

Flämtande Uttern och ont i halsen

Nu har jag varit borta för länge igen, sorry, ibland blir det bara så.
Igår, söndag, hade vi mellandottern över på middag. Hon har många bollar i luften, bor i Stockholm ca 8 månader om året, övriga världen ca 3 mån. och ca 1 mån. här i Lkpg. Då bjöd vi på Flämtade Uttern, en kycklingrätt från det glad -70talet 😃  Färdig grillad kyckling och grön paprika. Vispgrädde vispad till skum med mango chutney, gul curry, krossad färsk vitlök och sambal oelek. Går att göra hur stark eller svag som helst. Bara 20 min i ugnen, jasminris och blandad sallad till. Receptet går lätt att hitta på nätet. Mycket gott tycker vi.
Lite varmare har det blivit men våren kommer nog först till kommande helg. Just nu regnar det igen för tredje gången idag. Behövs troligen då det var risk för gräsbrand på sina håll i helgen.
Vi blev lite förvånade när Krille fick hem en av sina blodtabletter idag. Lite stort blisterpak och även större tabletter, knasigt. Tur att jag inte behöver svälja den storleken. Jag har just nu en sårig hals, drar nog omkring med något som inte vill bryta ut 😖 Ska försöka lägga mej skapligt i kväll.
Vår katt fyller 15 år den här veckan, har just avslutat pälsfällningen för säsongen och hon tycker småfåglar ÄR intressanta 😸 ! 

Inga kommentarer: