onsdag 2 maj 2012

Turbulent ledighet

Full fart från fredag den 27:e april och över valborg/1:a maj.
Först tog K och jag en tur till mammas och pappas grav i fredags då vädret var skapligt, lite sol, lite blåst men inget regn. Blommor och buskar betydligt senare utslagna, det var ju flera veckor tidigare förra året.  Vi åt "dagen`s" på stamfiket och nöjt i solen mot en husvägg men havet var mörkblått och såg mycket kallt ut. 
När vi klev på bussen mot staden från landet skrek den trevlige busschauffören
- Se upp, här är smockfullt av nästa generation, inte så många platser kvar, ge plats så "gamlingarna" får en sittplats! Ett par hållplatser längre bort hojjtade åter chauffören
 - Det här ska nog gå, finns det hjärterum så finns det stjärterum! Genomtrevlig stämning på den bussen, jag lovar, fast K och jag plötsligt kände oss som strax under 100 bast ;0)
Nätterna har varit allmänt kalla, runt +2C men ingen frost eller snö. Valborg började kylig men övergick i strålande solsken, jätteskönt. Ingen blommande hägg som förra året men allmänt grönt i naturen och trädgården. Den manliga delen åkte och tittade på MC kortegen, vi fikade och njöt av en trevlig eftermiddag/kväll.
Lite chockartat blev det för oss dagen därpå då vi fick veta att en av våra vänners jobb brann upp/ner på kvällen o natten till 1:a maj. Krismöte idag om hur det blir i fortsättningen, håller tummarna för att de hittar en bra lösning som hjälper alla som nu inte har något arbete att gå till.

Inga kommentarer: