fredag 23 december 2011

En "tjockis" vilar inför julen

K har åkt till staden fö att uträtta en del ärenden i jul bråskan, bl. köpa en ny snöskovel från Fiskars. Snö får vi säkert nästa år men konstaterade att ute är det +6C varmt just nu, riktigt tokigt!

Har börjat dammsuga lite, kokat "tomtegröt" och gjort deg för en omgång madelmusslor till. Minns med fasa julaftonen för mer än 20 år sedan då jag tog fel på socker och salt. Oätliga kakor och konstigt nog hade jag inte avsmakat degen. Numera gör jag madelmusslor efter ett recept av en modern konditor och har madelmassa i degen vilket är superpraktiskt. Hon menar att många hushåll inte äger en mandelkvarn idag och det är säker sant. Väntar också på att yngsta dottern ska komma hem men hon är ute i julshoppingen och lär nog dröja. Dax också att blanda alla kryddorna för julskinka nr 3 som ska i ugnen senare i eftermiddag. Basilika, mejram, rosmarin, lagerblad, mald kryddpeppar och malda nejlikor. Sen luktar det jul i hela huset lång fram på julaftonens kvällen.

Valle - en sann soffpotatis
 Det är stora "lögaredagen" idag enligt P4 Östergötland och vanligt folk sänder massor med julhälsningar till nära och kära via radion blandat med mycket julmusik. En kär och trevlig tradition att lyssna på radion idag.Inga kommentarer: