tisdag 12 januari 2016

Lite tidigare

Det är nytt år sedan 12 dagar och jag är sugen på att skriva igen. Vi är inne i vecka 2 och dagarna går ganska fort fast det är januari månad. Lång vintermånad!
Det blev lite rörigt och ganska turbulent då yngsta dottern stod utan lägenhet efter den 31:e dec 2015. Att hyra i andra hand lämnar sällan några garantier. Över ett år blev det men sedan snabba bud ut. 
Möblerna skänkte hon till Återvinningen, bara 5 st flyttlådor följde med hem till oss. Plus hennes 50 tums tv, resväska och handbagage. 
Prylar är världsliga ting och går alltid att skaffa igen, sa hon. Ibland önskar jag alla kunde ha det tänket, så mycket lättare då.
Inte så kul att bli papp och mammbo igen vid 25½ men ibland går inget annat. Vi är vana vid trängsel efter lilla huset på landet och har iallafall 74 kvm. Givetvis söker hon bostad hela tiden men just nu är det stopp. Nytt jobb behövs också såklart, lättare att söka utan oro för många andra saker.  
Idag började vi plocka undan julen, så julbelysningarna ner i stora lådan. Dörrkrans och adventsljusstake också och lite tomtar. Tjugondedag Knut i morgon, lite tidigare men vi är trötta på julen.
Frysen frostade vi av i helgen och nu är kylan på väg tillbaka igen. Bättre det än slasket i går, vidrigt.
Jag bakar ofta Oopsies till frukost eller istället för kvällsmacka. Den här gången med ädelostsmak på färskosten, riktigt gott! Recept senare i veckan.

Inga kommentarer: