måndag 18 januari 2016

Bye bye Lille Kungen!

Lite konstigt datum för oss, den 16:e januari. 
För 2 år sedan somnade min katt Sesam in hos veterinären just den dagen. 
I lördags morse somnade katten Kungen in i vår dubbelsäng strax efter kl 9 på morgonen.
I tisdags slutade han äta men han drack och gick på lådan. Lite snorig nos och lite ljusskygg med en kroppstemp som sakta blev svalare. 
Vi vet ju inte riktigt hur gammal han var för han var en utekatt som flyttade in hos oss 2011. Han tyckte om att bo inne med mat, värme och människor omkring sig. Kanske för han började bli äldre också.
Kastrerad blev han fem, sex år tidigare och en bra barnvakt var han åt andra katters ungar. Genomsnäll, på gränsen till larvig men ute ville han alltid vara då. Jag gissar han blev mellan 11 och 13 år. I stan trivdes han också jättebra.
Nu har vi bara en katt kvar och det känns lite tomt.
Fast Kungen och Snorkfröken inte lekte så mycket tillsammans hade de sällskap av varandra. Hon tittar lite konstigt på oss och ser ut som hon undrar var vi har gömt honom. Fast hon var framme och luktade på honom som död.
Snorkfröken är född 2003 och ingen ungdom heller numera. Hon har aldrig varit sjuk, kräks nästan aldrig och älskar mycket som är rått. Rå kycklingfilé, rå nötfärs och rå lax. Kokt skinka och kalkon och skalade räkor. Inget av det tyckte Kungen om, bara torrfoder och burkmat.
Tack lille Kungen för alla glada dagar och tokiga infall. Du fattas oss men har det säkert jättebra hos din kompis Sesam.
SESAM 

Inga kommentarer: