torsdag 13 augusti 2015

Skolstart och sol

Idag startade grundskolorna i kommunen. Och som vanligt sken solen från en klarblå himmel. Det brukar ju ofta vara så i mitten av augusti.
Alltid lika spännande att börja efter sommarlovet. Och väldigt mycket sommar fortfarande också. Det var länge sedan nu för åren rusar på så fort framåt. 
Ja en skolstart låg jag faktiskt med nyfött barn på BB och kunde inte vinka och ropa lycka till. För lite viktigt var det med skolväska/ryggsäck och fina kläder just den dagen. Sedan var det ganska snart som vanligt igen.
Riktigt härliga sommardagar har det varit de sista 2 veckorna. Det mesta i odlarväg har satt full fart och vi får se om allt blir färdigt.
Marknader har vi varit på och ute på landet också såklart. Vi plockade jättegoda krusbär hos Anki och Klas och god potatis fick vi med oss hem.   
Det var mycket hasselnötter på buskarna vid skogskanten. Få se om vi hinner plocka före fåglar och ekorrar senare. Känns inte som höst ännu och det är bra. Nästa vecka är det stadsfestival hos oss och då är det härligt med skönt väder.

1 kommentar:

Min Lilla Kokvrå sa...

Här i Norrköping startar inte skolorna förrän på måndag, så vi passar på att njuta in i det sista av det fina vädret, och augustifesten som pågår, innan allvaret börjar.
Tack för dina uppmuntrande kommentarer med råd och tips kring mina persikor.
Det uppskattar jag verkligen. Allt gott! / Birgitta