tisdag 1 november 2011

Nu har sista ungen flygit ut

Så har då sista ungen flyttat från boet, yngsta dottern hämtade sina lägenhetsnycklar idag och flyttade in i sin nya lya. Några lampor, kuddar, filtar och en kaffebryggare. K var med och fyllde förrådet med de nödvändigaste torrvarorna, diskmedel och toapapper. Källar förrådet fick hänglås och broder M var över med taklampa till hallen. Som tur var fanns det redan en lampa i taket då ingen tänkt på att det behövdes något, typ stol för att sätta upp en i taket :0) Flyttlasset kommer på lördag.

Ovanligt med "gubbar" ute i november?
Underbart skönt väder för att vara 1:a november, +13C och ingen blåst. Passade på att tvätta glasrutorna både ut och invändigt på växthuset nu när det är så milt. Grumme gulsåpa är bäst i alla väder, mest miljövänligt och så luktar det så friskt o gott efteråt. Mycket gröna alger även på utsidan denna höst, hm, sämre miljö här i Sverige?
Strax innan jag började ta fram grejerna för tvätten och kopplade på vatten slangen till utekranen hittade jag en död fågel vid ena långsidan på växthuset. Troligen har den strax innan krockat med glaset då den fortfarande var mjuk. Fågeln var troligen en domherre hona och ingen av mina utekatter hade upptäckt händelsen så jag begravde henne några timmar senare och då var den mkt stel. Är inte skrockfull men har för mej att det är ett omen när något sådant här händer. Hoppas bara det inte är ett dåligt omen.
Fröautomaten är nu upphängd full med solrosfrön och den 1:a talgbollen hänger i äppleträdet, snart vinter, välkommen alla hungriga fåglar!



Sov gott lilla fågel


Inga kommentarer: