söndag 31 juli 2011

Strålande, värmande sol


"Det finns inga främlingar, bara vänner vi inte känner"
Sista dagen i juli månad och solen lyser från en blå himmel med tunna molnstråk. Just så här ska det vara när det är sommar och vi har fått vänta på det några dagar. 2:a semesterveckans sista dag men K är nöjd, han hunnit det han vill, halltaket blev bra och köks taket strök han sista gången igår. Nu behövs färg till ytterdörrarna, bäst att passa för den senaste tiden har det kommit ca 5 mm regn varje dag.

I år upplever vi 4:a ovanliga datum: 1/1/11 - 1/11/11 - 11/1/11 - 11/11/11
Det är inte allt, ta de 2 sista siffrorna av året du föddes, lägg till den ålder du kommer att bli i år och resultatet blir 111.
Biffiga

Droppformade
Ute växer det något otroligt, nätterna är så ljumma denna sommar, nästan som i sydliga länder. Höstanemonen blommar redan och den enkla blå clematisen som klättrar i äppelträdet, det ÄR tidigt. Tomatsorten "Fader Frost" från USA som på bild är ganska liten blir av bifftomat storlek i mitt växthus! Odlad i kruka verkar den dock hålla mera normala mått. Även gurkan börjar växa till sej, ny italiensk sort som jag bara testar för att jag är nyfiken och inte vill ha samma smak o sort varje år. Knottrig och lång, globo fantastico!
Urka gurka

Inga kommentarer: