lördag 30 augusti 2014

Bondens Marknad

Fick just dra på mej ett par raggsockor för jag trodde i min enfald att någon katt satt ute på balkongen och filosoferade. Tji fick jag, för de sover just nu middag i sovrummet. Det är fortfarande ok med öppen balkongdörr på dagen men lite dumt att sitta stilla länge med nakna fötter då. Vi har just ätit vi också efter en tur till Bondens Marknad.
På borggården i vår stad, bara några kullerbyttor hemifrån och en skön promenad. Varje lördag från kl 9:30 till 16:00 fram t.o.m den 4 oktober.
Mycket folk och mycket produkter. Grönsaker, frukt, kött, rökt fisk, bröd, honung, ostar, sylt o marmelader, ägg, ostkakor o kalvdans, skinnfällar, blommor och mycket mera. 
Vi drack kaffe, insöp atmosfären bland grillade korvar och hamburgare. Många äldre tidigt på dagen men varefter klockan gick dök också de yngre upp. Det mesta kostar ganska mycket pengar men vi vet var det kommer ifrån och att det är svenskt.
Vi kom hem med 
1 kg Oranie äpplensvart spetskål, små gröna söta druvor från Vreta Kloster och inlagd gurka från Adolfsnäs Handelsträdgård. 
Lagom för oss och saker vi tycker mycket om. Lite fin brysselkål hoppas jag få tag på en annan lördag i september!

Inga kommentarer: